Pályázatok

Kedvezményezett neve: Karzat Színház Nonprofit Kft
Projekt azonosítószáma: TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2021-02222
Projekt címe: A Karzat Színház önkéntes programja győri fiataloknak
Szerződött támogatás összege: 8.000.000 Ft
Támogatás mértéke: 100 %
Megvalósítás időszaka: 2021.07.01. – 2022.06.30.

A Karzat Színház önkéntes programja fiataloknak című pályázatunk bemutatása:

A projekt célja a győri fiatalok (16-30 év között) bevonása elsősorban színházi területen működő önkéntes programba. A programban részt vevő fiatalok aktivitásának növelése, információhoz juttatása és a projekt során fejlesztett online felület segítségével, folyamatos tájékoztatása az önkéntesség lehetőségeiről.
A projekt kiemelt figyelmet fordít Győr város területén működő amatőr színházi csoportok és műhelyek vezetőinek és tagjainak együttműködésére, eszmecseréjére. A projekt keretében megvalósuló workshop célja a Győrben működő, amatőr színjátszással foglalkozó nonprofit szervezetek vezetőinek eszmecseréjének és tudásbővítésének, tájékoztatásának segítése elsősorban az önkéntesség területén. A projekt rendezvényeinek célja attraktív toborzó kampányok programjainak létrehozása a közösségi életben résztvevő fiatalok számának növelése érdekében.
Az önkéntességi elektronikus platform létrehozásának célja a célcsoport (16-30 éves fiatalok) elérésének és gyors és hatékony tájékoztatásának elősegítése a fiatalok lehető legszélesebb bevonásának érdekében. 
A projekt kiemelt célja a diákszínjátszás és az önkéntes munka terén a közösségi tudások közötti szinergiák érvényre juttatása a közösségek közötti együttműködéseken és hazai illetve külföldi jó példák megismerésén keresztül.

A projekt jelenlegi állása: 

Szakmai előrehaladásként az alábbi munkafolyamatok indultak el:
• a projekt tartalmi elemeinek ismertetése a stábbal
• feladatok rendszerezése
• eseménynaptár elkészítése
• a projekt tartalmi elemeinek előkészítése
• helyszínek keresése, a megvalósítani kívánt eseményekhez
• kapcsolatfelvétel a hasonló közösségekkel, azok vezetőivel
• igények felmérése

A fent említett munkafolyamatok elindultak és egyelőre zökkenőmentesen szerveződnek az események. Jelenleg egy Facebook csoportban zajlik a kommunikáció és a szervezés a workshop résztvevőinek összekötőivel. Programunk is elkészült már, de ez még egyeztetés alatt van. Az időpontegyeztetés folyamatban van a szervezetek vezetőivel, delegált tagjaival. Amint sikerül az egyeztetés, konkrét dátumok lesznek megkezdődhet a tényleges beszerzés a sikeres megvalósításhoz, szem előtt tartva maximálisan a projekt követelményeit, és már most bízunk a párbeszédben, melyet életre hívunk ezzel a projekttel.